AT THE STABLES

Short Food Supply Chain.

Onze huidige geglobaliseerde economie, die uitgaat van maximale consumptie en productie, vertoont al langer enkele scheuren. We worden langzaam maar zeker verplicht om ons voedelsysteem te herdenken om onze toekomst te verzekeren.

 

ICI at the Stables wil de korte keten economie met seizoens- en kwaliteitsproducten van bij ons in de kijker zetten, in combinatie met unieke verblijven.

Magerotte, ethisch verantwoorde varkensteelt van unieke kwaliteit.

ICI at the Stables is het resultaat van een unieke samenwerking tussen ICI en de familie Magerotte, die sinds 1934 als beenhouwer en varkenskweker zweren bij hun unieke werkwijze: kwaliteit en korte keten.

 

De boerderij staat uit een 30-tal kleine varkenshuisjes die verspreid staan over een terrein van 16 hectare. Rond elk huisje grazen 10 à 20 varkens rond, telkens met hun eigen weide van 5 000 m². Ze krijgen alle tijd om op natuurlijke wijze te groeien en dit op basis van lokale granen; tarwe, aangevuld met gerst, lijnzaad en erwt.

 

De familie trekt haar duurzame benadering van productie nog een stuk verder: Gezien de varkens in de zomer schaduw nodig hebben, werden er appelbomen rond de weides aangeplant. Het resultaat is de productie van eigen appelsap en Frimas d’Ardenne (cider). Deze appelbomen trokken vervolgens bijen aan wat in de productie van hun eigen honing Miel Mille Fleur resulteerde.

Circulaire landbouw avant-la-lettre.

DE CABINS.

Verspreid over de grasvlaktes van Magerotte liggen 6 mobiele cabins, waarvan het design gebaseerd is op de aangrenzende authentieke varkenshuisjes. De cabins bieden maximale interactie met de varkens en zijn gericht op het zuid-westen. Met een grote glaspartij richting de unieke beschermde bossen van het omliggende gebied, wordt aan de bezoekers de kans gegeven om de fusie tussen landbouw en natuur te ontdekken.

 

De uitgestrektheid van de velden en de grote graasoppervlakten zorgen er voor dat er, in tegenstelling tot wat je zou denken, geen of nauwelijks geurhinder is van de varkens.

Bij het design van de cabins werd maximale inspiratie geput uit de lokale context. De opmerkelijke authentieke varkensstallen dienden als inspiratiebron voor de design van de cabins. De zes cabins werden afgewerkt met barnwood, gerecupereerd hout van eerder afgebroken stallen, in combinatie met grote glaspartijen, wat slapen en dineren onder de sterrenhemel mogelijk maakt.

 

Bezoekers worden voorzien van alle nodige comfort dankzij een keukentje, eetruimte, leefruimte met houtkachel met kookplaat, douche, toilet en een slaapcocon voor 2 tot 4 personen (aangevuld met 2 slaapzetels).

 

De cabins zijn een toegankelijk concept geschikt voor koppels, bevriende koppels en gezinnen tot en met 4 kinderen, alsook toegankelijk voor mensen met een beperking (mits een handje hulp van naasten).

 

Tenslotte zijn alle cabins voorzien van een eigen 3-poot hangende outdoor BBQ.

"Bij het design van de cabins werd zoals steeds bij ICI maximale inspiratie geput uit de lokale context"

Gastronomie

& Korte keten.

Bovenop een adembenemend zicht op de omliggende natuurgebieden, biedt ICI at the Stables de mogelijkheid om te proeven van het leven op de boerderij. Letterlijk en figuurlijk.

 

De beenhouwerij van André Magerotte, gelegen in het centrum van Nassogne, is in België gekend als één van de beste van het land. Bovendien is het vers varkensvlees enkel lokaal in Nassogne te verkrijgen.

 

Er is eveneens de mogelijkheid om food boxen te bestellen voor het avondeten (vlees en vegetarisch). Dit zijn maaltijden op basis van de recepten van topchef Toon De Bock en met vlees van Magerotte, die men op de kachel of bbq kan klaarmaken. Hierbij kan je lokaal appelsap, bier, cider bij bestellen.

 

’s Morgens kan je dan weer smullen van een heerlijke ontbijtmand met vers appelsap van het huis, zelf geproduceerde honing en andere streekproducten.

Pictures by Ellesvisuelles and Kaat DM

Wellness

& serre.

Ontdek onze 2 cabins, stable 5 en stable 6, die de ervaring nog net iets unieker maken. Deze cabins zijn uitgerust met een houtgestookte private hottub. Relax in je privatieve hottub terwijl je zicht hebt op een uniek zicht op de bossen.

 

Serre: coming soon.

Comfort en Duurzaamheid, hand in hand.

Comfort en duurzaamheid gaan bij ICI hand in hand.

De cabins zijn voorzien van alle minimaal nodige comfort om ervoor te zorgen dat je je zowel thuis als op vakantie voelt.

 

We zijn er echter ons ook van bewust van de eindigheid van onze resources. Het water wordt verwarmd door elektrische boilers, gevoed met zonne-energie. De natuurlijke en biologisch afbreekbare zeep die wordt aangeboden in ICI is op basis van poeder en aldus oneindig opnieuw te vullen, waardoor we afstand doen van single use plastics.

 

De cabins worden verwarmd door middel van een houtkachel, waarop ook kan gekookt worden. Het hout is lokaal gekapt in het kader van het duurzame onderhoud van het bos waarin ICI in the Trees gelegen is.

waar is

at the stables?

ICI at the Stables is gelegen op een boogscheut van het pittoreske dorp van Nassogne, aan de ingang van de Belgische Ardennen (provincie Luxemburg), op 1h20 van Brussel. Je verblijft temidden van het glooiende landschap van bossen, grazige weiden en uitgestrekte velden.

 

Tip: de andere site ICI in the Trees is slechts 15 km verderop, waardoor een verblijf in de 2 verschillende projecten gemakkelijk te combineren valt.