STAYICI

Een wereld die alsmaar sneller draait en alsmaar meer verwacht: de perfecte partner, ouder, werknemer. Wat als we regelmatig echt tijd zouden hebben voor onszelf? Momenten waarop niets moet. Momenten om te vertragen, echt te connecteren met onszelf, je geliefden en de natuur.

We beseffen meer en meer dat we onze ecologische voetafdruk dienen te verkleinen. Dit besef gaat samen met een kritische kijk op de manier waarop we ruimte gebruiken, waar en hoe we wonen en welke zones we vrijwaren voor natuur en landbouw.

Stel je een plaats voor waar je je kan ontdoen van alles wat overbodig is te midden in de natuur, ver weg van alle afleiding. ICI staat voor cabins in de meest unieke en diverse rurale landschappen. Architecturale hoogstandjes met een minimalistisch design als fysieke vertaling van het zoeken naar de essentie, steeds context-specifiek en perfect opgaand in haar omgeving : in de bomen, tussen de stallen, op het water,… Voorzien van alle nodige comfort (toilet, keukentje, douche met warm water, verwarming en elektriciteit) maar echter gelimiteerd als een uitnodiging tot bewustwording van de schaarste van de grondstoffen van onze planeet. Wat overblijft na zich te hebben ontdaan van de dagelijkse verplichtingen, is de essentie : Slow-cooking op een kachel, luisteren naar de vogels, een boek lezen, een theetje of apero drinken en gewoon genieten van wat de natuur ons te bieden heeft.

ICI koppelt haar unieke cabins aan een aantal maatschappelijk en ecologisch relevante topics, zoals sociale en lokale economie, short food supply chain, hydro-energie centrale , creatie van bufferbekkens in overstromingsgevoelig gebied etc om samen met haar gasten een steentje bij te dragen richting een meer duurzame maatschappij. Gasten komen op een laagdrempelige manier in aanraking met een aantal maatschappelijke en ecologische uitdagingen en worden uitgenodigd om bepaalde zaken kritisch in vraag te stellen en zo naar de toekomst mee te waken over het voortbestaan van onze unieke planeet.

Dat is wat wij bij ICI de duurzaamheid van de maatschappij noemen, Sustainability of Society. Welkom in ICI. Simply Silence.